Úspěch na MČR družstev mládeže

O minulém víkendu se konalo v Ostravě vyvrcholení mládežnické sezóny Mistrovstvím ČR družstev. Tým SKST Baníku Most sem díky prvenství na krajských přeborech vyrazil pod vedením předsedy oddílu Jana Macháčka v plné síle reprezentovat oddíl tak i zároveň celý kraj.

Systém celého mistrovství je na základě hlavního pavouka s 16 družstvy a s dohráváním o konečné umístění. Týmy chlapců jsou tříčlenné a hrají se dvouhry do konečného třetího vítězného zápasu.

Sobota patřila kategorii staršího žactva, kde startoval tým ve složení Jakub FENCL, Filip VONDRÁČEK a Jan SEBRÁNEK. Kluci se těsně nedostali mezi 8 nasazených družstev, díky tomu jsme dostali silného soupeře z SK DDM Kotlářky Praha a i přes velkou bojovnost jsme Kotlářce podlehli 3:1 na zápasy. Avšak v pavouku o 9. – 16. místo se nám dařilo o poznání lépe. Prvním soupeřem zde byl tým KST Zlín, nad kterým jsme zvítězili bez problémů 3:0. V druhém stupni nás velmi potrápila TJ Jiskra Strážnice, proti které vybojoval konečné vítězství 3:2 až Filip v pátém setu rozhodujícího zápasu. V následujícím pomyslném finále o konečné deváté místo se proti nám postavil tým Libín Prachatice. Po vedení 2:0 se k Honzovi nepřiklonilo štěstíčko a prohrál smolně svůj zápas, Jakub však následující bez větších problémů zvládl. Díky tomu jsme se mohli radovat z obhájení 9. místo.

Nedělní los dorostu pro nás byl ještě více krutý. Tým ve složení Pavel SCHMORANZ, David ZÁRUBA, Filip a Jakub dostali v prvním kole hned druhý nasazený tým SKST Baník Havířov obhajující stříbrnou medaili z minulého roku. Takže i zde jsme šli po prohře 0:3 bojovat do spodního pavouka. Prvním soupeřem zde bylo TTC Ústí nad Orlicí, které jsme zvládli porazit 3:1. To už nás dostalo mezi 9 až 12 týmů. Bohužel další soupeř SK Přerov byl nad naše síly. Jednoznačně si diktoval průběh utkání a i přes malé zaváhání kdy Pavel srovnal svůj zápas s Jarolímem na 2:2 si už přerovský hráč pátý set pohlídal a neudělal žádnou chybu, výsledek byl tedy bohužel jasný 0:3. V posledním utkání s Union Plzeň byla již na všech vidět velká únava. Spolu s vydýchaným vzduchem v hale a teplým počasím venku bylo velmi těžké bojovat za stolem. Ani v tomto utkání se pro nás začátek nevyvíjel vůbec dobře. David s Pavlem i přes velké úsilí neměli v koncovkách setů štěstí a vypadalo to, že se celé utkání blíží ke konci. Kuba však tuto smůlu prolomil a dokázal snížit svou výhrou skóre utkání na 1:2. Poté se štěstí přiklonilo na naši stranu a koncovky pátých setů patřily nám. Plzeň jsme po dvou a půl hodinách porazili 3:2. Celkové konečné 11. místo tak bylo ještě o jednu příčku lepší než to původní startovní a dokonce jsme si polepšili oproti minulému roku o úžasných 5 míst.

Blahopřejeme a děkujeme klukům za výbornou reprezentaci oddílu.

FOTOGRAFIE

Celkové výsledky
Starší žáci
Dorostenci


Zleva: Jan SEBRÁNEK, Jakub FENCL, Jan MACHÁČEK, Filip VONDRÁČEK, David ZÁRUBA, Pavel SCHMORANZ, František SCHMORANZ.